Samsung lansează primul televizor QLED cu rezoluție 8K

Samsung a prezentat la târgul IFA Berlin primul televizor QLED cu rezoluție 8K, adică de patru ori mai mare decât cele 4K. Rezoluția acestuia este de 7.680 x 4.320 pixeli, adică peste 33 de milioane de pixeli.

Gama QLED este cea mai de top a gigantului coreean și se bazează pe tehnologia Quantum Dot, care folosește nano-particule pentru a da culori vii. De astfel, Samsung se laudă cu cele mai vii imagini și cea mai mare luminozitate în cazul ecranelor QLED.

Luminozitate mare Modelul Q900R al acestei game este cel cu rezoluție 8K, iar acesta va avea o luminozitate maximă de 4.000 de niți și va suporta standardul HDR 10+ pentru imagini mai bune.

Samsung Q900R vine în patru variante de dimensiuni, respectiv 65, 75, 82 și 85 de inchi.

Samsung aduce o tehnologie proprie numită 8K AI Upscaling cu care va scala imaginile filmate la rezoluții mici pentru a putea fi vizionate pe ecranul 8K. Aceasta folosește un Quantum Processor 8K (Procesor Cuantic 8K – n.r.).
Acum, însă, nu este cazul să vă extaziați cu privire la aceasta deoarece dacă aveți imagini filmate la 480p, pe ecranul 8K tot urât se va vedea. 

De asemenea, mari diferențe nu vor putea fi percepute între imaginile 4K și cele 8K. Diferențele vor putea fi însă observate pe televizoarele de peste 100 de inchi, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de o cameră foarte mare pentru a-l instala. Problema este că în acest moment nu există conținut 8K, abia intrăm în era 4K pe YouTube sau Netflix, iar televiziunile din România nici măcar nu au toate emisie HD…

Pentru un contrast puternic, televizorul are Direct Full Array Elite și iluminare din spate, nu laterală sau de jos. Samsung promite un volum de 100% pentru culori. 

Concomitent, acesta va folosi sistemul de operare Tizen, dezvoltat de către Samsung. Tizen este unul dintre cele mai fluide sisteme de operare pentru televizoare, alături de webOS de la LG și are aplicații pentru principalele platforme video folosite de utilizatori, precum YouTube, Netflix, Amazon Video și HBO GO. 

Produse Q-Led: https://www.clic.md/rus/televizory?fltr_lk__title=qe
 
 
 

Нет продуктов